Our

Blog Post

PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010 (NOTICE AND CONSENT)

NOTIS DAN KEBENARAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

(Notis dan Kebenaran Data Peribadi)


Kedah Medical Centre (KMC) is subject to the personal data protection principles under the Personal Data Protection Act 2010 (hereafer referred to as PDPA) with effect from 15 November 2013, which regulates the processing of personal data in commercial transactions. The terms "personal data", "processing" and "commercial transactions" shall have the meaning provided in the PDPA.

It is obligatory that you supply us with your personal data. If you fail to supply us with such personal data, we may not be able to process and/or disclose your data for the purposes as provided in Persona Data Protection Act 2010 Notice And Consent (Personal Data Notice And Consent).

KEDAH MEDICAL CENTRE adalah tertakluk kepada prinsip Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai PDPA) yang telah berkuatkuasa mulai 15 November 2013, untuk mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam transaksi komersial. Terma-terma "data peribadi", "pemprosesan" dan "transaksi komersial" mempunyai maksud sepertimana yang ditakrifkan dalam PDPA.

Anda diwajibkan untuk memberikan kepada kami data peribadi anda. Sekiranya, anda gagal untuk memberikan data peribadi anda, kami mungkin tidak dapat memproses dan/atau menzahirkan data peribadi anda bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan di dalam Notis Dan Kebenaran Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Notis Dan Kebenaran Data Peribadi)

COMMENTS (0)

Recent-Post

LEAVE A COMMENT